2015-06-20 112 baan 2e ronde gewestelijk in Vlagtwedde

geplaatst in: 2010-2016, 2015, Brandweerwedstrijden | 0

 

VLAGTWEDDE, 20-6-2015 – Vandaag organiseerde het brandweerkorps Vlagtwedde de vaardigheidstoetsen in de 2e ronde gewestelijk 112.

Om 8.uur startte de eerste ploeg. De locatie was strikt geheim gehouden. Zowel de tien deelnemende korpsen als het publiek moesten zich melden bij de kazerne aan de Nieuwe Weg 1 in Vlagtwedde. Daar werd hen verteld dat de toetsen plaatsvonden op het terrein van Welkoop. Tegen 16.00 uur startte de laatste ploeg.

Het scenario was als volgt: In een loods bij de Welkoop was brand uitgebroken. Hierbij was een persoon onwel geraakt. Een vrouw zat met haar hand klem tussen een kieper en een derde persoon zat boven op een silo en durfde niet meer naar beneden. Alle slachtoffers moesten binnen een half uur in veiligheid worden gebracht. Hierbij werd ook een hoogwerker ingezet.

De “slachtoffers” waren moeder en zoon Smid en Jan Luring. Zij zijn alle drie lid van de EHBO Vlagtwedde en Lotus.

Om 19.00 uur werd bekend gemaakt welke drie ploegen in september in de landelijke finale gaan spelen. De prijzen werden door locoburgemeester Giny Luth uitgereikt.

De uitslag was als volgt: 1. Zutphen 2. Zeist 3. Workum 4. Gasselternijveen 5. Scheemda 6. IJsselmuiden 7. Gameren 8. Maasdam-Puttershoek 9. Groningen 10. Oudewater

 

foto’s: eigen beheer, huismanmedia.nl, westerwoldeactueel.nl, Chris Kranenborg, Bé Eelsing en GenA media.